Manel Toda Ferrè (Valls) – Direcció musical

Amb 17 anys ja comença la seva formació artística amb classes de cant amb el mestre Azpeitia a Barcelona i de música al Conservatori de Tarragona. L’any 1965 participa a la primera Vuelta a Cataluña de la canción de la Radio Barcelona (Cadena SER) amb la cançó Sota el cel blau del mestre Joan Andreu, on guanyà el primer premi. D’aquesta etapa com a solista edita singles com Sota el cel blau, La festa major del poble, Ha mort un poeta, aquesta es presentà al Primer Festival de la Cançó Catalana al Palau de la música Catalana de Barcelona.

Més tard s’agrupa en diferents orquestres com Manel i los Jets i Manel i Grup 55 en funció de veu principal en ambdues. Més tard formà part del col·lectiu Tarragona Canta, on particpa com a solista en diversos concerts per tot el Principat. L’any 1978 Manel Toda, Tonyin Romeo i Ferran Ferrè creen l’agrupació musical de pop-català, Trull, on veu, bateria, guitarra, orgue i baix s’ajunten per crear i versionar temes com la traducció dels Beatles en català. Durant 12 anys van portar la seva música per tota Catalunya, Andorra, Espanya i en algunes promociones televisives. Destaquen les discografies de On ets amor?, Anna i l’Himne del Congrès de Llengua Catalana.
L’any 1995 Trull es desfà i neix Trams. Als seus inicis com a grup de pop-rock i desprès com a grup d’havaneres format per Manel Toda, Tonyin Romeo i Joan Ramon Toda editant el disc De la vall a la mar (2005).